Régió

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.29.
A támogatás összege: 149 923 342 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Tokodaltáró Község Önkormányzata a Polgármesteri Hivatala épületének valamint az Óvoda épületének energetikai korszerűsítését valósítja meg a projekt keretében. A projektben korszerűsítendő épületek 36 évesek, energetikailag elavultak, építésükkor ugyan a kor építészeti technológiája szerint épültek, azonban fenntartási költségük jelenleg magas, amit főként a hőszigetelés és a nyílászárók nem megfelelő minősége, az elavult gépészeti és világítástechnikai megoldások okoznak.

Az épületekben az önkormányzat munkatársainak, az óvodásoknak és a munkavállalóknak a komfortérzete egyaránt rossz. A fenti problémák kiküszöbölésére az alábbi intézkedések megtétele szükséges: – homlokzatok utólagos hőszigetelése- nyílászáró szerkezetek cseréje- korszerű fűtési rendszer kiépítése- világítási rendszer korszerűsítése energiatermelő rendszer kiépítése: napelemes rendszer. 

A felújítás célja, hogy a polgármesteri hivatal és az óvoda épületeiben a nyílászárók cseréjével, a hőszigeteléssel, a fűtési és világítási rendszer korszerűsítésével az energiafogyasztást, a CO2 kibocsátást minimalizáljuk. Az épületek elavult gázfűtésének cseréje az épület gázfogyasztását jelentősen csökkenti.

Forrás: http://tokodaltaro.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük