Dorog Régió

Több mint hatszázan teljesítették idén Dorogig a nyolc kilométeres téli túrát

Minden várakozást felülmúlt az idei téli túlélő túra, hiszen rekordot jelentő, hatszázhárom fős menet teljesítette a mintegy nyolc kilométeres etapot.

A hagyományos éjszakai kirándulás résztvevői idén is Annavölgyről, valamint Tokodról vághattak neki a kalandnak. Bánhidi József annavölgyi polgármester a község főterén köszöntötte a résztvevőket, egyúttal beavatta őket abba, hogy a túra részeként különleges, történelmi élményben lehet részük.

Az instrukciók után néhányan még egy utolsót kortyoltak a laposüvegből, majd dalolászva, jókedvűen haladtak végig a település utcáin. A Dorogi-szénmedence bölcsőjéül szolgáló Miklósbereki emlékműnél egyesültek a delegációk, majd felsorakoztak a szalaggal jelölt területen.

A horizonton megjelent drón megörökítette a fejlámpáikkal az ég felé meredő kirándulókat, akik bányászlámpa alakban helyezkedtek el a domboldalon. A történelmi tett után folytatják útjukat a Csolnoki Bányász Múzeumba, ahol ezerháromszáz szelet zsíroskenyérrel fogadták a résztvevőket.

– Józsikám, csak a gőzölgő bor irányába haladj, vezess el a nedűhöz! – utasította barátját az egyik kiránduló, aki a dorogi vadászok forralt borát kívánta megkóstolni. A feltöltődés után idén is pezsgővel illették a szervezőket, valamint a legmesszebbről, Siófokról érkezőket is.

A legidősebb résztvevő ezúttal az 1937-ben született Nagy János, míg a legfiatalabb túrázó a hároméves Kreitner Emma volt.
A méltatások után a menet újra elindult, hogy a még hátralévő kilométerek teljesítésével eljussanak végcéljuk felé, majd Dorogon szívélyes búcsút vettek egymástól.

Forrás: kemma.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük