Esztergomi hírek Régió Színes

Újabb változás a magyar utakon: ezt nem árt tudni

Mostantól az autósok már mobiltelefonjuk segítségével is intézhetik a baleset utáni adminisztratív teendőket. A MABISZ új, digitális kárbejelentője, amely a hagyományos, “kék-sárga” nyomtatvánnyal egyenértékű, ám gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé. Elég letölteni egy alkalmazást és pillanatokon belül már le is tudhatjuk a bejelentést.

Foto: penzcentrum.hu

A közúton hamar megvan a baj: Magyarországon a KSH adatai szerint 2017-ben összesen 16 489 közúti baleset történt, 2018 első háromnegyedében pedig 12 419 – így valószínűleg sok fogy offline betétlapból. Amennyiben személyi sérülés nem történt (ez esetben ugyanis kötelező mentőt és rendőrt hívni), és a felek megegyezésre jutnak abban, hogy ki volt a hibás, elég kitölteni a baleseti bejelentőt, a “kék-sárgát”.

Ez könnyíti meg mostantól az E-kárbejelentő alkalmazás, amely a hagyományos, “kék-sárga” nyomtatvánnyal egyenértékű, ám gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé. 

Érdemes minden autósnak előre letölteni az alkalmazást, hogy ne az összetört autók mellett, felfokozott idegállapotban kelljen ezt megtennünk, esetleg stabil internethozzáférés nélkül. (A letöltéshez nyilván több adatforgalom kell, mint a használatához, bár ahhoz is elengedhetetnen.)

Az alkalmazás letölthető az ekar.hu oldalon, androidos telefonokra itt, az App Store-ból pedig innen.

Forrás: http://penzcentrum.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük