• csü. okt 6th, 2022

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Erősödnek Esztergom testvérvárosi kapcsolatai

Byadmin

febr 14, 2019

Karl Heinz Kaiser maintali alpolgármester vezetésével február 8-án háromfős küldöttség érkezett Esztergomba. Esztergom német testvérvárosának delegációját a polgármesteri hivatalban fogadta Romanek Etelka. A bráti hangulatú megbeszélésen megerősítésre került Maintal és Esztergom 26 éves kapcsolatának jelentősége.

Foto: facebook.com/romaneketelka

Korábban civilek végezték a testvérvárosi kapcsolattartást. A maintali küldöttség kifejezte Esztergom Polgármestere felé azon óhaját, hogy a kapocslat tartást ezentúl hivatali szinten is valósítsák meg, a civil szféra szintjén már kipróbált együttműködést mostantól hivatali szintre emelve fejlesszék a nemzetközi partnerséget.

Esztergom Maintal-lal való testvérvárosi kapcsolata a rendszerváltás előtti időkig nyúlik, amikor a német település még a kettéosztott Németországban az NSZK részét képezte. Esztergom – Maintal Baráti Társaság alapító okiratát 1993-ben írták alá. A testvérvárosi kapcsolat intenzitását mutatta, ahogy a két város a német-magyar közös kulturális, gazdasági és társadalmi kapcsolatokat ápolta, erősítette. Emellett kiépítették az esztergomi és maintali oktatási, közművelődési és társadalmi intézmények, szervezetek közötti kapcsolatokat. Különösen jól alakult az egyes iskolák egymásra találása. Ezeken túl fontos szerepet játszottak az utazások, cserelátogatások. A kapcsolat részét képzi, hogy Maintal számos módon támogatta, támogatja Esztergomot, a város egészségügyi és oktatási, nevelési intézményeit. 

A küldöttség négy napot töltött Esztergomban, megtekintve a város történelmi nevezetességeit és más látványosságait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük