• csü. ápr 25th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Ellenzéki siker vagy túltolt bicikli?

Byadmin

febr 18, 2019

Miközben az ellenzék egyértelmű sikerként éli meg az esztergomi Suzuki közleményét, miszerint a gyár nem alkalmazza a 400 órás túlóra keretet, a gyár valójában az eddigi gyakorlatáról adott ki tájékoztatót.

Foto:
Kettős Mérce/Facebook

Ebben az áll, hogy az elmúlt években sem használták ki a törvény által megengedett maximális túlóra keretet. A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban. A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.

Az ellenzék képviselői előzetes bejelentés nélkül jelentek meg a gyár kapujánál és jelezték, hogy szeretnének tárgyalni az illetékes vezetőkkel. Jó szándékukhoz nem fér kétség, ugyanakkor az ilyen viselkedés finoman fogalmazva sem tekinthető elegánsnak. Különös tekintettel arra, hogy egy üzleti megbeszélés időpontját előre szokták a felek egyeztetni. Az ilyen akciók ideig-óráig jelenthetnek “sajtó időt”, de komoyl és valódi eredményt ilyen módon nem szoktak elérni.

A vállalat vezetése egyébként a szokatlan eljárás ellenére is hajlandó lett volna tárgyaló asztalhoz ülni, ezért két képviselőt fogadtak volna. Azonban a megjelentek ragaszkodtak 5 fő beengedéséhez. Mivel a Suzuki tárgyalási javaslatát nem fogadták el, a megbeszélés meghiúsult.

Bízunk benne, hogy választott képviselőink a következő alkalommal felkészültebben fogják képviselni érdekeinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük