• pén. márc 29th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Ki védi meg a gyerekeket a száguldozó idiótáktól?

Byadmin

márc 20, 2019

Nem könnyű eldönteni, hogy Dorogon már az önkormányzati választási kampány zajlik, vagy a szorgos hétköznapok ennyire kritikus hangvételűek. Az bizonyos, hogy a helyiek nem csak beszélnek problémákról, de megoldást is sürgetnek.

Egyik megoldásra váró problémára még az év elején világított rá egy facebook posztban a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Nevezetesen arra, hogy az autós társadalom egy része fittyet hányva a közlekedési szabályokra életveszélyes tempóban száguldozik az iskola előtti útszakaszon. Bár a poszt már nem elérhető a közösségi oldalon, a téma nem veszett a feledés homályába.

Kovács Sándor (Dorogi Független Demokrata) napirenden tartva a kérdést úgy véli, hogy az iskola előtt korábban “szolgálatot teljesítő” fekvő rendőrt kellene ismét alkalmazni.

Kétségtelen tény, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy a forgalom lassítás leginkább használt és bevált eszköze a forgalom lassító burkolati küszöb.

A tarthatatlan helyzet a rendőrség illetékeseit is cselekvésre késztette, és a helyszínre vezényelték a gyorshajtók aktuális rémálmát: fehér színű civil cirkáló trafipaxot.

Foto: Kovács Sándor / Facebook

Az eddigi történések alapján ennek a történetnek itt még nincs vége…. tehát: Folytatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük