• csü. ápr 25th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Völner Pál Esztergomban

Byadmin

márc 22, 2019

Sajtótájékoztatót tartott Esztergomban Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelt jelentőségűnek tartja Magyarország kormánya a bevándorlás problematikáját.

Fotó: infoesztergom.hu

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a parlament jóváhagyása nélkül a magyar kormány továbbra sem engedélyezi a bevándorlást, valamint büntetni rendelik a migráció törvényellenes támogatását is.

A korábban ebben a körben hozott döntések törvényességét ellenzéki kezdeményezésre vizsgálta az Alkotmánybíróság és megállapította, hogy törvény sértés nem történt.

Völner Pál úgy véli, hogy Magyarország sikerrel fogja képviselni bevándorlással kapcsolatos álláspontját az Európai Bíróságon is ha szükséges. Különös tekintettel arra, hogy a magyar álláspont jogilag kellően alátámasztott és megfelel a korábban általunk is aláírt nemzetközi egyezményeknek.

A sajtótájékoztató témája annál is inkább aktuális, mert a mai Budapesten fogták ez a ISIS egyik terroristáját, aki a gyanú szerint lefejezéssel végrehajtott gyilkosságokat követett el Szíriában. Az ellenzéki pártok közül kizárólag a Jobbik képvisel markánsan migráció ellenes álláspontot, ami azért lényeges mert nem csak humanitárius hanem biztonságpolitikai szempontok alapján kell dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük