• sze. jún 19th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Átadták a Lábatlani Sirályok SE új csónakházát pénteken

Byadmin

ápr 1, 2019

Átadták a Lábatlani Sirályok SE új csónakházát pénteken, a beruházás a Felső- és az Alsó-Dunán tervezett vízitúra-állomások hálózatának első elkészült eleme.

A tervek szerint a közeljövőben a Duna két oldalán, Rajkától Bajáig 15 helyszínen jön létre vízi járművek kölcsönzésére alkalmas bázis, új csónakházak építésével, illetve a régiek átalakításával. A program költségvetése meghaladja az 1,2 milliárd forintot – mondta az MTI-nek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

Schmidt Gábor hozzátette, az ország számos útvonalán már megtalálhatók a modernizált vízi bázisok. A folyamatosan bővülő hálózatról a viziturapont.hu internetoldalon kaphatnak áttekintést az érdeklődők, valamint hamarosan elindul az országos eszközfoglaló program a vizicsizma.hu oldalon.

Fotó: facebook.com/labatlanews

Sujbert Levente, a Lábatlani Sirályok SE elnöke elmondta, az új csónakházat önkormányzati területen építették fel, az MKKSZ 35 millió forintos támogatásával.

Az épület közvetlenül a Duna partján található. Lábakon áll, ezért az áradásoktól védett. Az alsó szinten hajótárolókat alakítottak ki, felül öltözők, mosdók, tusolók és egy edzőterem kapott helyet. A bázis vendégei a csónakház nyitva tartásán kívül is használhatják a mosdókat, ruhát válthatnak és feltölthetik telefonjaikat.

Az egyesület a pályázati forrásból beszerzett kenukat bérbe adja. Lehetőség van arra, hogy az itt vízre szálló túrázók a hajókat, lapátokat és mellényeket az esztergomi partnerszervezetnél adják le, mert azokat később visszaszállítják Lábatlanra.

A Lábatlani Sirályok SE 2005-ben a helyi Duna-part tisztítására alakult, 2008-ban vált az MKKSZ tagszervezetévé. Az egyesület 26 igazolt tagja mellett 55 fiatallal foglalkoznak, közülük 18 sportoló igazolt amatőr versenyző.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük