• sze. jan 20th, 2021

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Aki magyar drágát iszik?

Byadmin

ápr 3, 2019

Miközben mindenki a saját pénztárcáján érzi, hogy a hanyatló nyugati béreknek még csak a nyomába se szagolnak a hazai fizetések, lelkiismereti dilemma elé akarja állítani az Agrárgazdasági kamara az önmagukat tudatos fogyasztónak gondoló vásárlókat.

Történt ugyanis, hogy a Peny Market fittyet hányva a honi tej ágazat szereplőinek óhajára olyan borzalmas dolgot tett, amire minden jóérzésű honlegény és honleány felkapja a fejét: OLCSÓN akart tejet értékesíteni.

Az Agrárgazdasági Kamara hamarost egységbe forrt a termelőkkel és tüntetést szervezett a kereskedelmi lánc eme gyakorlata ellen, hiszen miféle dolog már az, hogy pár napon keresztül az emberek csak úgy ukk-mukk-fukk olcsóbban vásárolnak tejet maguknak?!

Mivel a tüntetés nem hozta meg a várt eredményt, nevezetesen a tej árának emelését, a kamara úgy döntött, hogy a vásárlói bojkottra szólít fel minden jóérzésű Magyart, hiszen ” Ausztriában például senki sem kapja fel a fejét, ha a tej 1 euró feletti áron kapható a Sparban…” Lehet, hogy így van. De arra biztos felkapnák a drága sógorok a fejüket, ha a fizetési papírjukon cirka 600 euro jelenne meg épp úgy, mint mondjuk a Magyar Suzukiban több műszakban robotoló munkásokén történik minden hónapban.

Fentiek miatt forgolódnak most tudatosan fogyasztó honfitársaink álmatlanul ágyukban. Nem tudják, hogy hazafiasak legyenek vagy realisták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük