• ked. márc 19th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Tát info: Csónakázó tavat kapnak a Kertvárosiak?

Byadmin

ápr 17, 2019

Nagyarányú zöldfelület fejlesztés történik Táton az Európia Unió mintegy 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával. Ennek keretében megújul a Kertvárosban található, mintegy 32 000 négyzetméteres gondozott, de alul hasznosított központi téren olyan közösségi és rekreációs funkció kerül kialakítására, amely a teret aktívan bekapcsolja a város életébe, hozzájárul az életminőség és a településkép fejlődéséhez. A művelődési központhoz, óvodához és iskolához legközelebb elhelyezkedő
térrészen a ma rossz állapotban lévő sportpálya megújul, és a szurkolást is lehetővé tévő padok kerülnek elhelyezésre. A fejlesztések befejezése után a városban zajló rendezvények (pünkösdi rendezvények, novemberi búcsú stb.) méltó helyszíne lesz a felújított és közművesített Központi tér.

 Megtörténik a csapadékvizet befogadó tó létesítésének előkészítése, mely a környező utcák vízrendezését is szolgálni fogja. 


A kép illusztráció

Az Ófaluban található – részben alulhasznosított zöldfelületként, részben ideiglenes buszparkolóként funkcionáló – 2433 négyzetméteres Tátika téren időszakosan üzemelő, helyi termelői piac kerül kialakításra, beton standok kiépítésével. Ez a fejlesztés a gazdaságélénkítő hatáson túl a lakosság jobb ellátását és a helyi/környékbeli őstermelők piacra jutását egyaránt segíteni fogja. A terület a parkosítás és a zöld infrastruktúra hálózat megújítását követően alkalmassá válik a szabadidő kellemes eltöltésére és a buszmegálló melletti kulturált várakozásra is. A zöldfelület gondozására itt is csepegtető öntözőrendszert telepítenek.