• ked. márc 19th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Dunamente Kártyát vezetnek be május elsejétől öt Komárom-Esztergom megyei, valamint a Révkomkárom és Párkány között működő szlovák turisztikai szervezet együttműködésével – közölte a megyei közgyűlés elnöke

Popovics György (Fidesz-KDNP) a Duna-Gerecse Megyei TDM Kft. tulajdonosainak képviselőjeként elmondta, a határon átnyúló rendszerben 150 helyen vehetnek igénybe kedvezményeket azok a látogatók, akik a programban szereplő 30 szálláshely valamelyikén legalább két éjszakát eltöltenek.

A Dunamente Card birtokában például ingyenes a tömegközlekedés több városban, illetve térítésmentesen látogathatók a múzeumok, emellett további, száznál több szolgáltatás árából vehető igénybe kedvezmény, akár ötven százalékos mértékig.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó helyszínek között található a komáromi Monostori erődö és a Klapka György Múzeum, az észak-komáromi Öregvár, a tatai Kuny Domokos Múzeum, a patfürdői strand és a Lábatlan-Karva révátkelő.

A kedvezményeket nyújtó partnerek főbb csoportjai a múzeumok és egyéb kulturális bemutatóhelyek, a fürdőzés és wellness témakörben működő szolgáltatók, valamint a vendéglátóhelyek.