• csü. ápr 25th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Növekedésben bízik a Suzuki

Byadmin

jún 24, 2019

A Magyar Suzuki Zrt. erős évre számít az idén is, a piaci igényekre reagálva 185 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban, megemelve az eredeti, 179 ezer darabos gyártási tervet – mondta Josinobu Abe vezérigazgató hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató jelezte: növekedést terveznek az értékesítésben is, ebben nagy szerep jut a márka Esztergomban gyártott, nemrégen megújult SUV-jának, a Vitarának. 
A sajtótájékoztatón elhangzott, a Magyar Suzuki Zrt. 2018-ban 171 885 autót adott el 123 országban, az értékesítés 87 százaléka volt export.
A magyarországi újautó-piacon tavaly 19 292 új Suzukit regisztráltak, ez 27 százalékos növekedés az előző évihez képest – eközben a piac 17 százalékkal nőtt.

Mindez azért is jó hír hír, mert a Magyar Suzukinak kiemelkedő szerepe van nem csak régiónk, de az ország gazdasági életében is. A helyben létrehozott munkahelyeken túl, hazai beszállítóinak adott megrendeléseken keresztül több tízezer munkahelyet köszönhetünk annak, hogy negyed évszázaddal ezelőtt a gyár tulajdonosa úgy döntött, hogy Esztergomban épít gyárat.