• pén. márc 29th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Brutális támadás ért egy 15 éves kamasz lányt Esztergomban

Byadmin

jan 3, 2020

Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta két évvel idősebb iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban; a gyermeket letartóztatták – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a tizenhárom éves lány az egyik esztergomi gyermekotthonban december 29-én késsel hátba szúrta iskolatársát, aki életveszélyesen megsérült.
 Az igazságügyi gyermekpszichiáter-szakértő szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a tette következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így büntethető életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
 Azt is írták, hogy a lány a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.
 A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani – áll az ügyészségi közleményben. Forrás: mti.hu

Sokan állnak értetlenül a fiatalok, sokszor gyermekkorúak által elkövetett bűncselekmények gyakorisága előtt. Nem kell senior korúnak lenni ahhoz, hogy úgy érezzük: korábban nem volt ennyi brutalitás jellemző az ifjúságra.

Bizonyára számtalan okra vezethető vissza egy fiatal által elkövetett bűntény. Első sorban a szülők, a család felelősségét lehet megállapítani, hiszen senki nem születik bűnözőnek.

Ugyanakkor az iskolai szocializáció hiányosságai mellett sem lehet szótlanul elmenni. A pedagógusok nagy része pusztán a tananyag leadására koncentrál.

A nevelés, a normák közvetítése már nem a napi gyakorlat része. Köszönhető mindez annak, hogy manapság már azért is eljárás indul a tanárok ellen, ha összeráncolt szemöldökkel néznek a deviáns gyermekre. Érdemes lenne a jogalkotónak és alkalmazónak is elgondolkodni azon, hogy a mosoly-megvonás (mint egyedüli nevelő eszköz) nem elég hatékony a társadalom, az internet hatásai ellen.