• csü. márc 28th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Emberségből jelesre vizsgáztak a Piliscsabai tűzoltók

Byadmin

jan 16, 2020

Nagy valószínűséggel megmentették egy Piliscsabai idős ember életét a helyi tűzoltók. Nem ő az első és nem is az utolsó, aki köztünk járó őrangyalainknak köszönheti, hogy megmenekült. Ahhoz ugyanakkor, hogy sikerült elkerülni a komolyabb bajt z úttal nem a lángokkal kellett heroikus küzdelmet vívni, nem is egy autóból kellett az áldozatot kivágni.

Az idős nő annak köszönheti megmenekülését, hogy aki tűzoltóként szolgál annak a segíteni akarás olyan természetes mint a levegő vétel.

2020.01.16.02 óra30perckor Piliscsaba József A. utcában, egy idős néni leesett az ágyról és nem tudott felkelni. Kétségbe esve hívta polgárőrséget, de nem volt személy aki kitudott volna menni intézkedni. A polgárőrség parancsnoka a tűzoltósághoz fordult segítségért. A 112 segélyhívó értesítette a helyi tűzoltókat. Ilyen esetben a vonuláshoz adatlap szükséges ami ez esetben nem volt. A bürokratikus szabályokat azonban szerencsére felülírta a hivatástudat, az emberség és négy fővel, önszántukból kiszálltak a helyszínre, ahol az idős embert az ágyba segítették.

Nem volt se tűz, se komoly sérült, mégis veszélyben volt valaki élete.

Emberségből jeles. Köszönjük!