• szo. ápr 20th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Egy gyermek szenvedett balesetet a hitvány munkavégzés miatt Dorogon

Byadmin

febr 2, 2020

Egy civilizált országra többek között az is jellemző, hogy azok az emberek akik munkát végeznek értenek ahhoz amiért a fizetésüket kapják, a szakszerű kivitelezés pedig alapvető elvárás.

Napjaink Magyarországán ez az alapvetés mintha egyre gyakrabban hiányozna. Elegendő néhány száz métert autózni régiónkban ahhoz, hogy belássuk: az utak karbantartásán dolgozó szakemberekre nem jellemző, hogy jó minőségű munkát végeznének. Könnyen megtehetik hiszen a kifogásolható minőségű munkáért járó felelősségre vonás nem jellemző.

Január utolsó napjaiban azonban egy gyermek esett áldozatul ennek a felelőtlen, következmények nélküli gyakorlatnak. Egy szakszerűtlenül rögzített közúti jelző tábla törte el egy óvodába sétáló gyermek ujját.

Belegondolni is rossz abba, hogy mi történhetett volna ha a tábla nem a gyermek kezét, hanem a fejét találja el. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Az esetet és a szakszerűtlen kivitelezést jelezte a szülő a Dorogi Polgármesteri Hivatalban, azonban úgy tűnik az illetékes ügyintézők nem tartották elég fontosnak az esetet ahhoz, hogy soron kívül foglalkozzanak vele. Pedig ha ez a fajta hitvány, szakszerűtlen szerelés általában jellemző a dorogi jelző táblák esetében, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a jövőben találkozunk még hasonló balesettel.