• pén. ápr 19th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Katonák adtak parancsot pácienseknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban?

Byadmin

márc 21, 2021

Áldatlan állapotok uralkodtak szombaton az esztergomi kórházban. Az oltásra behívott többségében idős emberek órákat álltak az udvaron, mire bejutottak az épületbe ahol megkaphatták oltásukat.

Foto: Facebook.com

A helyben várakozóknak adott információk szerint „számítógépes hiba” miatt hívták be szombatra azokat is, akiknek vasárnap kellett volna megkapni a vakcinát. Tekintettel arra, hogy mekkora túlterhelés nehezedik az egészségügyre, a sorban állás bosszantó, de az emberek megértő türelemmel fogadták. A kórház korrekt módon gondoskodott székekről is.

Foto: Facebook.com

Megdöbbentő ugyanakkor az a tény, hogy a hadsereg kórházba kirendelt katonái a fényképezést a helyszínen megtiltották. A kialakult helyzetet fényképpel dokumentáló pácienseket arra kényszerítették, hogy az elkészült fényképeket töröljék telefonjaikból.

A rendelkezésre álló információink szerint az udvaron nem tiltja jogszabály a fénykép készítést. Az elmúlt évek során számtalan fénykép készült ott, például akkor amikor a környék motorosai jótékonysági gyűjtést és felvonulást szerveztek a kórház javára.

A honvédség intézkedésének jogszerűségét minden bizonnyal ki fogja vizsgálni az illetékes hatóság.

Forrás: 24.hu