• hét. jún 27th, 2022

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Oltópontot alakított ki a Suzuki

Byadmin

ápr 27, 2021

A Magyar Suzuki Zrt. munkatársai beoltathatják magukat a vállalatnál koronavírus elleni vakcinával, mivel az esztergomi üzemben oltópontot alakítottak ki – közölte a társaság kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.

Kistarcsa, 2021. január 5. Megkapja egy dolgozó a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház oltópontján 2021. január 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az oltás a Magyar Suzuki munkarendjéhez igazodva a héten kezdődik meg a magyar kormány által rendelkezésre bocsátott oltóanyagokkal. Az oltás természetesen önkéntes – mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna.
Jelezte, a vállalat a munkatársak egészségének védelme, a gyártás folyamatosságának fenntartása érdekében már tavaly számos óvintézkedést vezetett be; az oltópont létrehozása ennek a folyamatnak a következő lépése.

A Magyar Suzuki Zrt. idén 30 éves. A rendszerváltás után az esztergomi autógyár volt az első jelentős zöldmezős külföldi beruházás Magyarországon. Partnereinek, beszállítóinak, valamint 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően a cég hozzávetőlegesen 10 ezer munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

Alapítása óta a Suzuki 1,9 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, ezzel az értékkel a legnagyobb japán beruházó. A társaság csaknem 2,41 milliárd euró nettó árbevétellel zárta a 2019-es évet.