• pén. márc 29th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

A vízben és a vízparton is gyűjtik majd a szemetet Esztergomban

Byadmin

júl 21, 2021

A dunai árhullám miatt a Palatinus-tó az új helyszín

Budapest, 2021. július 21. – A súlyos dunai árhullám miatt, a résztvevők biztonságát szem előtt tartva, a Palatinus-tó lesz az új helyszíne annak a szemétszedési akciónak, amelyet a Klímapolitikai Intézet kezdeményezésére a Szemétirtók és Esztergom város segítségével szerveznek július 24-én, szombaton.

Az esemény a térség eddigi legnagyobb és legösszehangoltabb hulladékgyűjtési akciója lesz, miután ahhoz több szervezet mellett a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete és a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület is csatlakozott. A résztvevők egy időben szemetet szednek, rendbe teszik a horgászstégek környezetét és megszabadítják a tavat az oda nem illő, eldobált tárgyaktól.


Az akció kapcsolódik a Műanyagmentes július programhoz is. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) égisze alatt működő Klímapolitikai Intézet részéről az esztergomi helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen 2021. augusztus 5-7. között a városban rendezik meg az MCC Fesztet, amivel a szervezők a környezettudatos viselkedés fontosságára is fel kívánják hívni a figyelmet.


A szervezők mindenkit szeretettel várnak az eseményre, amelyről többek között a klimapolitikaiintezet.hu oldalon találnak bővebb tájékoztatást. A „kincskereső” játékkal is összekötött szemétszedési akcióra érkezőket ingyenes palatinus-tavi strandbelépővel és háromnapos MCC Feszt karszalaggal lepik meg a szervezők.