• pén. ápr 19th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Nunkovics Tibor feljelentést tett ingatlan mutyi miatt

Byadmin

szept 8, 2021

Nunkovics Tibor régiónk országgyűlési képviselője feljelentést tett az esztergomi Gyopár kemping körül kialakult ingatlanmutyi miatt.

Mint az közismert, a korábban külterületként nyilvántartott ingatlant Esztergom város képviselőtestülete néhány nappal a szigorító jogszabály hatályba lépése előtt belterületbe vonta. A mára húsz telekre felszabdalt egykori Gyopár kemping területéről van szó, melynek megvásárlása a 24.hu információja szerint családi segítséggel lett bombaüzlet: a több mint kéthektáros telket ugyanis Hernádi Ádám esztergomi fideszes polgármester előterjesztésére minősítették belterületté, ezzel pedig jelentősen megnőtt az értéke. 

A képviselő álláspontja szerint arra való tekintettel hogy a belterületbe vonás kedvezményezettjei és a döntést meghozók között rokoni, baráti, üzleti kapcsolatok állnak fenn felmerül a gyanú, hogy bűncselekmény valósult meg. További aggodalomra ad okot az a tény, hogy a kempinghez képest a városhoz közelebb eső telkek továbbra is külterületi ingatlannak minősülnek.