• szo. ápr 20th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Tovább dagad a Völner botrány

Byadmin

jan 17, 2022

Völner Pál (Fidesz) ügyészség szerinti bűntársa Schadl György nem csak pénz hegyeket szállított a Fidesz államtitkárának, de jó családi barátként segített a bukott államtitkár rokonainak sikerese egyetemi vizsgát tenni.

A 444 cikke alapján kiderült: nyomozati anyagok szerint szakmányban intézhette ismerősöknek a sikeres egyetemi vizsgákat a Völner-ügy kulcsszereplője, Schadl György. Egyebek mellett Rogán Antal kabinetfőnökének és Völner rokonának is megolajozhatta a vizsgáit.

Több egyetem is érintett lehet az újabb botrányban, a Pécsi Tudományegyetem már jelezte, hogy belső vizsgálatot indít a nyilvánosságra került dokumentumok alapján. Az átiratokból kiderül, hogy érintett lehet többek között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem valamint a Szegedi Egyetem is.

“Május 31-én Völner Pál jelezte Schadlnak, hogy egy hozzátartozója másnap büntetőjogból vizsgázik, Schadl akkor egy másik ismerősét hívta fel, Szabó Imrét, a Szegedi Egyetem polgári jogi tanszékének vezetőjét, aki 2020-ig az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiájának vezetését ellátó miniszteri biztos volt a szaktárcánál, írja a lap.” Forrás : telex.hu