• szo. ápr 20th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Völner szerint Kásler minisztériuma egy trágyadomb

Byadmin

jan 19, 2022

Sarkos véleményt fogalmazott meg Völner Pál (Fidesz) bukott államtitkár saját munkatársairól, konkrétan az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozókról és magáról az intézményről. Mint közismert a sokak által ma már csak korrupció-ügyi államtitkárként emlegetett politikus havi rendszerességgel kapott több millió forintot a végrehajtói kar előzetes letartóztatásban levő egykori elnökétől. A Schadl ellen folyó nyomozás során készült lehallgatási jegyzőkönyvekből derült ki, hogy miként vélekedik a Fidesz egyik magas rangú, elithez tartozó politikusa a kormányzatról.

„Az Emmi egyébként egy trágyadomb.” Ezt nem egy indulatos ellenzéki politikus mondta, hanem a legbelsőbb információkhoz hozzáférő, konkrét tapasztalatokkal rendelkező országgyűlési képviselő a Fidesz soraiból. Éppen ezért nyom sokat a latban a kritika.

Völner szerint “olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember”.

Elgondolkodtató tény, hogy a járvány kezdeti szakaszában kulcsfontosságú szerepet kapott a Fidesz vezető politikusai szerint inkompetens, lusta emberek által működtetett minisztérium. Ha egy miniszter lusta, komplexusokkal rendelkező munkatársakkal veszi körbe magát szükségszerűen hoz szakmailag megkérdőjelezhető döntéseket. Mindezek egészen új megvilágításba helyezik a korábban sokat kritizált kórház kiürítéseket amit a miniszter és a kormány is megpróbált letagadni, elbagatellizálni.

Nem lehet elmenni szó nélkül a tény mellett, hogy a “világ legjobb járványkezelésére” oly büszke miniszterelnök egy “trágyadombot” vezető embert bízott meg a feladattal aki, olyanokat alkalmaz akik “sehol nem kellenek”.