• sze. ápr 24th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Nunkovics Tibor szerint ha Szíjjártó tudott az Orosz kiber támadásról és nem tett semmit, az hazaárulás.

Byadmin

márc 30, 2022

Nunkovics Tibor az egyesült ellenzék képviselő jelöltje közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy Völner Pál vesztegetési ügye után most lehetséges, hogy a Fidesz kormány minisztere(!) érintett egy rendkívül súlyos bűncselekményben. Korábban az egyesült ellenzék másik politikusa szólította fel Polt Péter Legfőbb Ügyészt, hogy büntető eljárásban vizsgálja ki Szíjjártó felelősségét.

parlament honlapja szerint szerdán összeülne a nemzetbiztonsági bizottság, hogy a közbeszerzések hatálya alóli mentesítést adjon bizonyos védelmi és biztonsági célú beszerzésnek. Ezenkívül persze másról is lett volna miről tárgyalniuk, hiszen a Direkt36 keddi cikkéből kiderült, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) informatikai rendszereit, ott teljesen kompromittálták a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, és feltörték a „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt titkosított hálózatot is. Ráadásul Szijjártó ezzel már akkor is tisztában volt, amikor átvette az orosz külügyminisztertől a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban. Aztán a Barátságért kitüntetés átadása után, idén januárban megint célzott támadások érték a külügyminisztériumot.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2021. december 29-én Barátságért-érdeméremmel tüntette ki magyar kollégáját, Szijjártó Pétert.  Fotó: BORSOS MATYAS/foto: Borsos Matyas

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azt mondta a Klubrádiónak, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai jelezték, hogy akkor várják az ülést, és meghívnák a kibervédelmi intézet vezetőségét, hogy számoljanak be a külügy rendszereit ért támadásokról.

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azt mondta a Klubrádiónak, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai jelezték, hogy akkor várják az ülést, és meghívnák a kibervédelmi intézet vezetőségét, hogy számoljanak be a külügy rendszereit ért támadásokról.

Erre azonban Halász János, a fideszes alelnök délután azzal hívta fel, hogy mind a négyüknek halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért nem lesz megtartva az ülés.

Forrás: 444.hu