• ked. márc 19th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Tokodaltárón többmilliós beruházások valósultak meg… és még nincs vége!

Byadmin

máj 29, 2019

Az elmúlt évben sikeresen pályázott a település 15 millió forint támogatásra, melyből az Asztalos Sándor utca felújítása fog megkezdődni várhatóan június hónapban. Az utcában élőket a pontos ütemezésről külön fogja értesíteni a Polgármesteri Hivatal.

Kétmillió forintot különített el az Önkormányzat kátyúzásra. Ezekben a napokban történik a feladatok felmérése, majd a kivitelező megkezdi a kátyúmentesítést.

A település vezetésének tervei között szerepel a zúzott köves utak aszfaltozása. Tekintettel a várhatóan magas költségekre mindenképpen szükséges pályázati források bevonása. Az Önkormányzat a Magyar Falu program keretében tervezi pályázat benyújtását.

A Vajaskúti dűlőben az aszfaltút további rongálódását szeretné megakadályozni a település vezetése. Jelenleg az árajánlatok bekérése és kiértékelése van folyamatban.

Veszélyes fák kivágását végeztette el az Önkormányzat májusban. Helyi lakosokkal együtt a helyszínen megvizsgált fa törzse korhadt volt. Az élet és vagyonbiztonsági szempontok és a józan ész miatt a lakosság egyetértésével került sor egy darab fa kivágására. Az Önkormányzat tervei között szerepel, hogy ősszel facsemeték ültetésével gondoskodnak a növény pótlásáról.