• szo. ápr 27th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Új Lélegzet: Esztergomi Művészek Céhe bemutatja legújabb kiállítását a Vármegyeháza dísztermében

Byadmin

nov 26, 2023

Esztergom városa ismét a művészetek középpontjába kerül a “Új Lélegzet” című kiállításnak köszönhetően, melyet az Esztergomi Művészek Céhe szervez a Vármegyeháza dísztermében (Deák Ferenc u. 4.). A rendezvényt az előző elnök, Bánhidy László nyitja meg, míg Steindl Balázs, Esztergom Megyei Jogú Város alpolgármestere mond köszöntőt.

A kiállítás kiemelkedő művészeket vonultat fel, akik közül néhányan a helyi művészeti színtér meghatározó alakjai. A kiállítók között szerepel A. Bak Péter, Andráskó Péter, Bugyács Sándor, Galyasi Géza, Gál András, Gitner Csilla, Gúgyela Tamás, Kókay Krisztina, Mudrák Attila, Prunkl János, Radócz Balázs, Szeder Balázs, Szilágyi László, Végh Éva, Zágonyi Petra és Zicho Gabriella. A művészek sokféle stílusban és technikával dolgoznak, így a kiállítás ígéretes és változatos élményt kínál minden művészetkedvelőnek.

A Sic Transit Folkműhely is részt vesz az eseményen, közreműködésükkel összekapcsolva a hagyományokat és a kortárs művészetet. A folklór és a művészi kifejezésmód találkozása érdekes és egyedi atmoszférát teremt, ami tovább gazdagítja a kiállítás élményét.

A kiállítás időtartama december 24-ig tart, és minden pénteken és szombaton 14 és 18 óra között látogatható. Azok számára, akik szeretnék a kiállítást a megadott időn túl megtekinteni, előzetes időpont egyeztetés szükséges az info@granart.hu-n vagy a 0670/2443067-es telefonszámon.

Az “Új Lélegzet” kiállítás egy kiváló alkalmat kínál az Esztergomban élőknek és azon túlról érkező művészetkedvelőknek, hogy felfedezzék és megtapasztalják a város művészeti életének pezsgését. A rendezvény szervezői azt remélik, hogy a kiállítás inspirációval és friss szemlélettel gazdagítja a látogatókat, és emlékezetes élményt nyújt mindenki számára, aki részt vesz rajta.