• szo. ápr 27th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Szatír riadó Nyergesen, felkészül Lábatlan, Tát, Esztergom!

Byadmin

júl 21, 2019

A nyár beköszöntével nem csak a napra kitett tojás zápul meg gyors ütemben, hanem egyes aberrált emberek feje is komolyan károsodik. Legalább is erre lehet következtetni abból a tényből, hogy a fecskék mellett egyre gyakrabban jelennek meg az utcai szatírok is.

Szerencsére régiónkban egyenlőre a kevésbé veszélyes fajta található meg, az úgynevezett mutogatós szatír. Jellemzőjük, hogy -sokak szerint eredeti rendeltetését betölteni képtelen- nemi szervét mutogatva jut némi örömhöz, de más módon nem támad az áldozatra.

A napokban facebook oldalakon kezdett el terjedni a hír, miszerint Nyergesújfalun szólított le az aberrált egy kislkányt és autójában ülve mutogatta nadrágja tartalmát. Szegény kislány otthon sírva mesélte szüleinek a történteket, akik a rendőrségen feljelentést tettek.

A rendőrség néhány óra leforgása alatt elfogta az elkövetőt, de “nyomozás elrendelésére okot adó körülmény nem merült fel” mondta Racsné Galambos Gréta rendőr százados, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

És itt válik a történet magyarosan szürreálissá. Joggal merül fel a kérdés, hogy tényleg ennyire impotens a hazai hatóság? Pusztán azért, mert nem közterületen, hanem az autójában ülve zaklat gyerekeket az elkövető, akkor azt megteheti a rendőrhatóság “asszisztenciájával”? Bármelyik, rendőrök által korábban igazoltatott autós legalább tíz félet okot tudna felsorolni amiért megbüntetik az egyszeri utazót a sokszor csak trafipax kezelőnek becézett kollégák. Ez alkalommal valahogy semmi nem jutott az intézkedők eszébe…

Szóval ott tart a XXI. század rendőrsége Nyergesújfalun, hogy felvesznek egy jegyzőkönyvet és azonnal megállapítják, hogy nincs miért nyomozni? Fel sem merült bennük, hogy más bűncseleményt is megvalósíthatott ez a gazember? Nyomozás nélkül elvetették a “kiskorú veszélyeztetése” bűncselekmény elkövetésének lehetőségét, vagy az eszükbe sem jutott, hogy nem csak az számít, hogy közterületen vagy autóban ténykedik ez a nyomorult, hanem az is, hogy egy kiskorút zaklatott?

Többen arra gyanakodnak, hogy a hasonló autóval közlekedő dorogi szatír bukkant fel újra. Elépzelhető, hogy a jövőben a régió más településein is fel fog tűnni sötét színű Ford Focus típusú autójában ülve.

Bár a rendőrség ez alkalommal sem volt képes hatékony védelmet biztosítani, ennek ellenére fontos, hogy ha hasonló cselekedet a tudomásunkra jut, ne csak a közösségi oldalunkra posztoljuk, hanem értesítsük a rendőrséget. Előbb- utóbb talán tesznek majd valamit.