• szo. ápr 27th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Bíróság előtt az esztergomi nő és a fia

Byadmin

júl 25, 2019

Azt hitték, a neten mocskolja őket a szomszéd, döglött macskát dobtak az udvarába.

Rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás és önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen – közölte az Esztergomi Járási Ügyészség. A két vádlott a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatta, festékkel öntötte le az autójukat, udvarukba elpusztult macskát dobtak, a kerítésükre pedig több horogkeresztet is festettek.

Az anyában (elsőrendű vádlott) és fiában (másodrendű vádlott) ismeretlen okból az “a téves, ténybeli alapot nélkülöző” feltevés alakult ki, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten mocskolja őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, és ezért elhatározták, hogy azt megbosszulják.

2018 májusától 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és az anya ott szidta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte őt.

Elsőrendű vádlott a Facebookon és az Instagramon és videómegosztókon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, és megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Az anya egy januári reggelen megjelent a zaklatott nő házánál, az udvarban parkoló autóját festékkel öntötte le, a kocsi közelébe pedig egy elpusztult macskát dobott és 2 papírlapot is, amire újságból kivágott színes betűkből fenyegető üzenetet ragasztott.

Februárban a fia jelent meg a zaklatott nő házánál, és az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű, hajszerű kóccal, valamint kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és a kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és a bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe.

Rongálással 2 769 309 forintos kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönt szabjon ki, és a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Forrás: index.hu