• szo. ápr 27th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Amíg a rend őrei bubukálnak, az ifjúság megmutatja “valódi erejét”

Byadmin

aug 4, 2019

Szinte menetrend szerűen jelenek meg esztergomi polgárok facebook oldalain hétvégente olyan fényképek, melyek a péntek-szombat esti rendszeres randalírozások, rongálások nyomait dokumentálják.

Foto: facebook.com
” Újfent erősek voltak a fiatalok könyvesbolt és az Aradi Vértanúk 4. társasház -Hévíz úgy nevezett sétánya , éjjel fél 2-kor.”

Az Aradi tér környékén vasárnapra virradóan hagyta ott “kézjegyét” a hétvégi, “ki tudja magát erősebbre inni verseny” győztese.

Önmagában az is elszomorító, hogy néhány seggfej hétről hétre háborús övezetté változtatja a belvárost az ugyanakkor felháborító, hogy a rendőrség szemmel láthatóan képtelen megvédeni mind a magán, mind a köztulajdont a rongálóktól.

Annak ellenére, hogy köztudott mely területek és időszakok problémásak, lakossági beszámolók szerint a rendőri jelenlétre csak elvétve lehet számítani.

Látva azt, hogy más városok, pl. Siófok sikerrel oldotta meg a buli-huligánok okozta problémát óhatatlanul felmerül a kérdés: a szándék vagy a lehetőség hiányzik nálunk? Vagy más okok miatt kénytelen Esztergom lakossága elvíselni ezt a helyzetet?