• szo. ápr 27th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Meglepő eredményt hozott a fokozott trafipax jelenlét Dorogon

Byadmin

márc 29, 2019

Hónapok óta foglalkoztatja a forogi közélet szereplőit és a lakosságot az Iskola utcában tapasztalható, már-már anarchiába forduló közlekedési morál. Annak ellenére, hogy iskola, óvoda, több sportlétesítmény van az utcában, az autósok rendszerint figyelmen kívül hagyják a 30 km/h sebesség korlátozó táblákat.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a közösségi média oldalain komoly szópárbaj alakult ki arról, hogy miként lehetne a helyzetet megoldani, a gyalogosok biztonságát garantálni.

Kovács Sándor (Dorogi Független Demokrata) hosszú ideje szorgalmazza fekvőrendőr telepítését. A nemzetközi és hazai gyakorlat szerint is hatékonynak bizonyuló eszköz bizonyára meghozná a kívánt eredményt, azonban a város vezetése ezidáig nem mutatott hajlandóságot arra, hogy ismét ezzel a módszerrel akadályozzák meg a gyorshajtást.

A városi rendőrkapitányság észlelve a helyzetet két héten keresztül rendszeresen végzett trafipaxos sebesség ellenőrzést. Fokozott jelenlétüknek köszönhetően kétszáz gyorshajtót sikerült azonosítani és velük szemben szabálysértési eljárást indítani.

Cserődi Péter tájékoztatása szerint ugyanakkor az intézkedés nem hozta meg a várt eredményt, az önkéntes jogkövető magatartást. Előfordult olyan eset is, hogy ugyanazzal a személlyel szemben egy napon belül kétszer is intézkedni kellett.

Mindezek alapján érthetetlen, hogy miért halogatja a város vezetése a Kovács Sándor és mások által javasolt fekvőrendőr rendszeresítését. Különös tekintettel arra a tényre, hogy korábban éveken keresztül jól működő megoldás volt a problémára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük