• vas. júl 21st, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Rendcsinálásba kezdtek az esztergomi rendőrök

Byadmin

jún 17, 2022

Az esztergomi rendőrök fokozott ellenőrzést tartottak a fiatalok kábítószer- és alkoholfogyasztásának visszaszorításának érdekében.

A helyi egyenruhások 2022. június 11-én este a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Osztály munkatársaival célzott ellenőrzéseket hajtottak végre. Az akció fókuszában a szakmai tapasztalatok alapján korábban felmért, illetve a nagy látogatószámmal bíró szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek álltak.

A fokozott ellenőrzés első szakaszában a járőrpárok Esztergom Megyei Jogú Város területén közbiztonsági és közlekedésrendészeti ellenőrzéseket hajtottak végre a fiatalkorú személyek kábítószer- és alkoholfogyasztásának megakadályozása, a közlekedés biztonságát hátrányosan befolyásoló szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, illetve megszakítása érdekében.

Az ellenőrzés kiterjedt a szórakozóhelyekre, valamint azok környékére is. A rendőrök az igazoltatások során egy személyt ittas járművezetés miatt, két főt – egyikük fiatalkorú – kábítószer birtoklás miatt mintavételre előállítottak. Egy esetben intézkedtek egy 17 éves fiúval szemben, aki vezetői engedély és biztosítási fedezet nélkül, forgalomból kivont járművel közlekedett, továbbá a gépkocsi elejére egy másik rendszámot helyezett fel. Ezen felül két személyt elfogtak az egyenruhások, egyikük a járművezetéstől el volt tiltva, míg a másik ellen szabálysértési körözés volt érvényben.

A társhatóságok által megállapított hiányosságok következtében két esztergomi szórakozóhely azonnali bezárásra kényszerült.