• szo. ápr 27th, 2024

Esztergominfo

Esztergom és környéke hírek, információk

Elterelő hadművelet Völner ügyben

Byadmin

dec 8, 2021

Még nem telt el 24 óra azt követően, hogy az ügyészség kikérte Völner mentelmi jogát vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúja miatt de a hatóságok máris magasabb fokozatba kapcsoltak olyan korábban indított ügyekben, melyek ismeretlen tettes ellen indultak ugyan, de alkalmasak arra, hogy a Fideszt súlyosan érintő botrányról eltereljék a sajtó figyelmét.

„Házkutatást tarthattak egy Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó telephelyen”, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – írta meg a Mandiner. A portál olvasói információra és a hozzájuk eljuttatott fotókra hivatkozott, továbbá két képet is megjelentettek a NAV feltételezett akciójáról.

A Momentum sajtó osztálya a következőt írja az üggyel kapcsolatban: “A NAV akciója egyértelműen politikai töltetű: ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről, arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, Völner Pál csődbe ment embereken nyerészkedve sokmilliós kenőpénzeket fogadott el a bírói végrehajtói kar elnökétől. Nagyon szomorúnak tartom, hogy a NAV ma a hatalom politikai fegyvereként működik, de ez aligha lep meg bárkit is az Orbán-kormány tizenegyedik évében. Ahogyan az sem meglepetés, hogy ezzel próbálják meg elterelni a figyelmet a hazugságspirálba keveredett, korrupt fideszes politikus ügyéről. Javaslom, a propagandagyár inkább Orbán Viktor bizalmi emberének ügyét járja körbe, ott még találni is fognak valamit.

Forrás: index.hu